BCN Microneedling/ Micropen

Ett internationellt företag specialiserat på mesoterapi På institutet BCN är dem experter på mesoterapi. Dem erbjuder läkare och vård- och skönhetspersonal över hela världen med det bredaste utbudet av mesoceuticals® på marknaden och den utrustning som krävs för att kunna tillämpa de mest avancerade mesoterapeutiska behandlingarna.

Vi har tidigare arbetat med märket Filorgas vitamincoctail men övergått till att arbeta med BCNs produkter då dem har ett bredare utbud av vitamincoctails anpassade just för microneedling. T.ex. har dem särskilt apassade vitamincoctails mot håravfall, celluliter, huduppstraming, mindre fettansamlingar (t.ex. för dubbelhakor). Se hela utbudet på www.bcnsverige.se

Micropen RAFFINE liknar en penna men har en kapacitet att skapa 1300 microkanaler / sekunden. Den gör många mycket små hål i huden och nytt naturligt kollagen rekonstrueras. De små mikrokanaler som bildas i huden ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Det ger en kollagenstimulerande effekt djupt ner i hudens lager och höjer upptaget av efterföljande behandlingsprodukter.

Behandlingen är bra för dig som vill ha hjälp med:

 • Milier
 • Pormaskar
 • Melasma
 • Pigmentfläckar
 • Kärl (blir tillfälligt bättre)
 • Acneärr/ ärrläkning
 • Skintightening, lyft och föryngring
 • Reducera rynkor och fina linjer
 • Kontraindikationer.
  När du inte ska behandla med Dermapen/ Micropen:
 • Blödarsjuka
 • Benägenhet för Keloid ärr
 • Allergi mot rostfritt stål
 • Svårinställd diabetes ( du måste ha ett stabilt blodsocker först)
 • Roaccutan behandling de senaste tre månaderna
 • Svår Dermatit (inflammation i huden)
 • Pågående infektion i huden tex Herpes
 • Strålbehandling eller laserbehandling i området senaste året.
 • Gravida och ammande.

När vi åldras minskar den naturliga produktionen av hudens kollagen och elastin vilket leder till rynkor, slapp hud och insjunkenhet. Genom microneedling kan vi stimulera huden att producera mer kollagen och elastin på ett sådant sätt att den kan användas som ett alternativ till kirurgiska ingrepp, laserpeeling och mekanisk hudslipning. Microneedling/skin needling har funnits ett antal år och innebär att man orsakar "mikro skador" på huden med mycket fina nålar. Dessa skador försätter huden i ett läkningsläge, vilket frisätter kollagen, elastin och stimulerar nya hudceller. Detta i sin tur minskar tecknen på åldrande, som exempelvis fina linjer, rynkor, slapphet, ihåligheter och ojämn hudton.

Micropen tar skin needling till nästa nivå. Dermarollers tränger in i huden i en vinkel, vilket betyder att den orsakar mer onödig skada, och är svårare att använda bl.a. på ärrvävnad. Dessutom går längden på Micropens nålar att justera vilket gör att den kan användas på tunnare hud, exempelvis runt ögonen. Micropen stimulerar hudens fasthet och ger en huduppstramning, reducerar akne ärr, kirurgiska ärr, hudbristningar, förbättrar rynkor och fina linjer samt minimerar hudens porstorlek.

Micropen penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas. Behandling med Micropen sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas innan behandling. Själva utförandet av behandlingen går snabbt, tar endast 5-10 minuter per behandlat område, och kan åstadkomma stora förändringar på ärr, bristningar, rynkor och åldrad hud. För optimalt resultat bör en behandlingskur genomföras vanligtvis bestående av 5-6 behandlingar med en månads intervaller. Men för många räcker 1.2behandlingar. Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras men du kan återgå till ditt arbete redan samma dag. Den mesta "lägger" sig dock inom ett par timmar.

Behandlingen består av en serie på 3-5 behandlingar varav en behandling tar ca 60 min.

Hur går en behandling i ansiktet till?

1. Rengöring

2. Själva behandlingen: Huden smörjs in med Filorgas serum och sedan behandlas huden med DermaPenen.

3. Avslut: Man ligger 10-15 min med en exklusiv och lyxig fuktmask baserat på kollagen och hyaluronsyra.

Vi rekommenderar att man bokar in in en ev. peeling cirka 2-4 dagar innan denna behandling.

Efter en behandling kan huden kännas torr och det är viktigt med fuktgivande produkter. Det är viktigt att skydda huden mot skada från fria radikaler tex solens strålar efter en behandling. Du ska också undvika att utsätta huden för överdriven värme som varma bad, bastu eller intensiv träning 48 timmar efter behandlingen. Använd solskydd spf 30 minst 48 timmar efteråt. Kom gärna osminkad och kontakta oss ifall en bedövningssalva önskas användas inför behandlingen.

Vår Micropen heter RAFFINE och tillverkas i Sydkorea. Det är en högkvalitativ Micropen med en mycket stark motor, allt för ännu effektivare behandlingar.
BOKA NU

© 2018 Tumba Lipokliniken. All Rights Reserved. Köpa Hemsida av Sitea