Följ oss på Instagram

Plasmapen Plaxel +

....

Den mest moderna plasmapennan på hela marknaden, då skadan är ytterst kontrollerad är risken att få ärr/ biverkningar minimal

 – ger lägre smärta fast samma resultat

– snabbare behandlingar

 – inga prickar

   – du kan återgå till vardagen direkt efter

Plaxel + är en revolutionerande behandling för uppstramning av slapp hud med mycket bra resultat och helt utan kirurgi. Behandlingen är nästan helt smärtfritt och kan fungera på hela kroppen. Behandlingen används effektivt mot hängande ögonlock och påsar under ögonen. Behandlingen är även effektiv mot korrigering av djupare rynkor, fina linjer, ojämn hy, åldersfläckar och vissa pigmentfläckar. 

 

 

 

Inför behandlingen

Kom gärna osminkad 

Inga pågående infektioner / förkylning 

Applicera Emla eller Tapin (receptfritt på apotek) ett tjockt lager 30min inför ditt besök. Vi kommer fylla på vid behov.

Efter behandlingen

Under de första timmarna efter behandlingen är det vanligt att uppleva en stickande och brännande känsla vilket är helt normalt. Det går bra att ta ibuprofen då det är antiinflammatoriskt.

Om det behandlande området är svullet går det bra att kyla ner med en kylpåse (finns att köpa på apotek) eller ispåse, tänk dock på att isen inte får ha direkt kontakt med huden då det kan medföra risk för köldskada, ha en handduk emellan.

Det är normalt att huden runt ögat känns svullet, stram och torr dagarna efter behandlingen.

Ibland kan ögonen rinna lite om det är ögonen som behandlats.

Du kan återgå till jobb och andra aktiviteter dagen efter även om du kan uppleva svullnad och rodnad under de första 2-3 dagarna. (inget smink på 5 dagar)

Trots att man kan se resultat direkt efter behandlingen så kan det ta upp till 12 veckor innan man ser det slutgiltiga resultatet.

Behövs ytterligare behandling så gör detta efter 5-6 veckor när huden är helt läkt.

 

Eftervård vid Plasmabehandling

Pilla absolut inte av prickarna då det kan skapa gropar i huden samt ge pigmentskador 

Alltså ingen solskyddsfaktor, smink eller krämer då dessa produkter kan innehålla ämnen som irriterar huden eller i värsta fall kan ge en allergisk reaktion. Vi rekommenderar BNC EPITHEL Post-Peel Treatment de första 7 dagarna efter behandlingen

Efter dusch på området, torka torrt ( med ren handduk) genom att försiktigt trycka handduken mot området, gnugga inte. 

Skydda huden de första 12 timmarna, undvik därför aktiviteter som riskerar att utsätta dig för bakterier och smuts och ta inte på det behandlade området.

Undvik intensiv träning, klor, svettning, ånga och värme de 4-5 första dagarna  då detta kan öka den inflammatoriska processen.

Om du behandlats i ansiktet eller på halsen rekommenderar vi att du sover på rygg med huvudet lätt upphöjt för att minska svullnad.

Små prickar av skorpor bildas efter behandlingen och ramlar av efter 3-7 dagar, pilla inte bort dessa då det ökar risken för hyperpigmentering och ärr.

Har du behandlat området kring ögonen undvik att använda kontaktlinser de första 72 timmarna

Rakning av det behandlade området går bra efter det att huden har läkt helt ca 7 dagar

UNDVIK EXPONERING FÖR SOLEN. 

Använd solskydd med spf 50 och utsätt inte huden för solen / solarium alls i 12 veckor.

Använd solhatt/ keps eller kläder och skydda huden så mycket det går för att undvika hyperpigmentering. Det är extra viktigt under läkningsprocessen då huden är rosa. 6 veckor.

Undvik starka behandlingar på huden i minst 4 veckor efter en Plaxel + behandling.

 

 

 

 

 

 

 

f182110f-45b7-41df-b78f-051fc24ace9c_grande-2